Börja spå med pendel

Pendel är ett väldigt enkelt redskap som med lite övning och färdighet kan användas inom många områden. Det du behöver är en tråd eller kedja och ett föremål med lite tyngd i, det finns färdiga pendlar att köpa på nätet eller i butik men det går lika bra med ett hänge av något slag, en knapp eller en ring. Förr i tiden användes oftast en vigselring vilket även används i dag.


För att komma in i rätt stämning kan det vara bra att stilla sig en stund, tända ett ljus och försöka släppa omvärlden för en stund. Börja med att ta upp tråden till din pendel och låt den hänga fritt, när pendeln står stilla är den neutral. Det spelar ingen roll vilken hand du använder utan ta den hand som känns rätt för just dig. Be sedan din pendel om ett ja, den kommer att antingen svinga fram och tillbaka eller runt i en cirkel, lägg det på minnet. Gör sedan om det men be istället om ett nej, pendeln kommer antingen pendla fram och tillbaka eller runt i en cirkel, lägg det på minnet.


Nu är du färdig att börja arbeta med din pendel. Frågan du vill ha svart på ställer du i ditt inre eller rakt ut, gör det som känns rätt för dig.


Ett tips om du vill ha svar i antal eller siffror kan du hålla din pendel över ett glas, ställa din fråga och räkna hur många gånger som pendeln slår i glaset.


Lycka till!